5 tips για μια «ήρεμη καλημέρα»

prwino

5 tips για μια «ήρεμη καλημέρα»


Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια το πρωινό ξύπνημα μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν μικρό εφιάλτη.
Τα μικρά δεν θέλουν να πιουν το γάλα τους, τα μεγάλα παιδιά δεν σηκώνονται από το κρεβάτι ή δεν βρίσκουν τι να φορέσουν με αποτέλεσμα να αργήσουν στο σχολείο… Η ένταση ανεβαίνει και μαζί και η πίεση σας και όλα αυτά πριν ακόμα να προλάβετε να πιείτε την πρώτη γουλιά του καφέ σας. Πάρτε βαθιά ανάσα και δείτε πώς με μικρές αλλαγές μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια πιο ήρεμη ατμόσφαιρα. Ναι, υπάρχει και αυτή η εναλλακτική. 
Να τηρείτε ένα πρόγραμμα ύπνου: Εάν καταφέρετε να κοιμάστε όσο χρειάζεστε, θα ξυπνάτε και πιο ήρεμοι. Είναι δελεαστικό να θέλετε να απολαύσετε την ηρεμία του σπιτιού το βράδυ και να καταλήγετε να ξαπλώνετε αργά, όμως όταν πρέπει να ξυπνήσετε στις 6.30 το πρωί θα έχετε ήδη μετανιώσει για την προηγούμενη επιλογή σας.
Μουρμουρίστε μελωδίες: Όσο κι αν σας ακούγεται παιδικό, σιγοτραγουδώντας ένα αγαπημένο τραγούδι ή ακούγοντας λίγη μουσική το πρωί, μπορείτε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα και την διάθεση σας. Μη το παρακάνετε γιατί δεν θέλετε να δημιουργήσετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις από τα μικρά αλλά και ούτε να συνηθίσουν το νέο σας κόλπο.
Πείτε “όχι” με φειδώ: Συνηθίζουμε να λέμε όχι στα παιδιά ακόμα κι όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τις πρωινές ώρες πείτε το πιο επιλεκτικά ώστε να μην χρειάζεται να δημιουργηθούν πρωί-πρωί εντάσεις.
Οργανωθείτε: Προσπαθήστε να προετοιμάσετε κάτι που ήδη γνωρίζετε πως θα χρειαστείτε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μην χρειάζεται να τρέχετε πανικόβλητες το πρωί. Τσάντες αλλά και τα ρούχα θα υπάρχουν από το βράδυ έτοιμα. Ακόμα, το κολατσιό των παιδιών μπορεί να είναι και αυτό έτοιμο. Έτσι, θα κερδίσετε χρόνο για να απολαύσετε τον καφέ σας.
Η ρουτίνα κάνει καλό: Τα μικρότερα παιδιά, κυρίως, λειτουργούν πολύ καλά όταν έχουν πρόγραμμα, αντίθετα με τους έφηβους. οπότε φροντίστε να γίνονται τα ίδια πράγματα, την ίδια ώρα κάθε μέρα της εβδομάδας που έχει σχολείο.http://www.jenny.gr

Η λίστα ιστολογίων μου