Άπαχα γαλακτοκομικά: είναι καλύτερα για τα παιδιά;

Άπαχα γαλακτοκομικά: είναι καλύτερα για τα παιδιά;

Άπαχα γαλακτοκομικά: είναι καλύτερα για τα παιδιά;

Άπαχα, ημιαποβουτυρωμένα ή πλήρη γαλακτοκομικά είναι τα καλύτερα για τα μικρά μας;
Δεν είναι λίγες οι έρευνες που ενοχοποιούν τα γαλακτοκομικά για την παιδική παχυσαρκία. Μπορούμε όμως να δίνουμε στα παιδιά άπαχα γαλακτομικά; Καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους; Όπως ξεκαθαρίζει ο Χάρης Καλλέργης τα εντελώς άπαχα απαγορεύονται αυστηρά στα παιδιά. Τα ημιαποβουτυρωμένα, ωστόσο, επιβάλλονται για λόγους πρόληψης της χοληστερίνης και της παιδικής παχυσαρκίας. Οι Παιδιατρικές Εταιρίες της Ευρώπης συνιστούν ότι, από την ηλικία 2 ετών και πάνω, όλα τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.http://www.faysbook.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου