«Μηχανικό» το φαγητό μπροστά στην ΤV

«Μηχανικό» το φαγητό μπροστά στην ΤV

Τα παιδιά που βλέπουν διαφημίσεις τροφίμων στην τηλεόραση καταναλώνουν μηχανικά περισσότερα σνακ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παχύνουν χωρίς να το καταλάβουν, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γέιλ πραγματοποίησαν μία σειρά από μελέτες σε παιδιά για να διαπιστώσουν πόσο ισχυρή είναι η επίδραση των τηλεοπτικών διαφημίσεων τροφίμων.
Στις μελέτες τους συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών, τα οποία έβλεπαν επί μισή ώρα κινούμενα σχέδια με ή χωρίς διαλείμματα για διαφημίσεις.
Έτσι, διαπίστωσαν πως όταν υπήρχαν διαφημίσεις αύξαναν κατά 45% την κατανάλωση σνακ όσο έβλεπαν τηλεόραση- και αυτό σημαίνει πως δίχως να αλλάξουν κάτι άλλο στην καθημερινή διατροφή ή στις συνήθειες άσκησής τους, μπορεί να πάρουν έως 5 κιλά τον χρόνο, σύμφωνα με τους ερευνητές. Όπως γράφουν στην Επιθεώρηση «Ηealth Ρsychology», το εύρημά τους υποδηλώνει πως «οι τηλεοπτικές διαφημίσεις προκαλούν αυτόματη κατανάλωση φαγητού, ανεξαρτήτως αισθήματος πείνας, γεγονός που πιθανώς συμβάλλει στο πρόβλημα της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία».
Πηγή: tanea.gr

Η λίστα ιστολογίων μου